LUTA LIVRE

LUTA LIVRE  


Το Luta Livre Submission (Βραζιλιάνικο Grappling), αναφέρεται στην  NO-GI πάλη υποταγής, στην οποία τονίζονται οι ρίψεις, οι άμυνες στις ρίψεις, έλεγχος του αντιπάλου στο έδαφος, όπως επίσης και οι λαβές υποταγής στο έδαφος. Οι μαχητές-αθλητές του Luta Livre αναγνωρίζουν ότι η πλειονότητα των μαχών καταλήγει στο έδαφος, επομένως η μάχηάλη εδάφους είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα. Για την ολοκλήρωση της τέχνης, και συγκεκριμένα στο κομμάτι της όρθιας μάχης, προστέθηκαν στοιχεία από την πάλη (ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή).

Επίσης, τo Luta Livre Submission (Βραζιλιάνικο Grappling) σαν στύλ, απορρόφησε στοιχεία από το Jiu-Jitsu, όπως sweeps-ανατροπές, στρατηγική παιχνιδιού με την πλάτη στο έδαφος κτλ, όπως αντίστροφα και το Jiu-Jitsu απορρόφησε στοιχεία από το Luta Livre κατά τη μετεξέλιξή του σε «NO-GI BJJ» όπως γκιλοτίνες, «brabo» πνιγμούς και «anaconda» πνιγμούς, ποδοκλειδώματα κλπ.

Συμπερασματικά, οι διαφορές ανάμεσα στο Luta Livre και το BJJ, έχουν να κάνουν περισσότερο με την χρήση του KIMONO και τον τρόπο προπόνησης, παρα με την τεχνική αυτή καθαυτή. Τώρα πλέον που το BJJ έχει υιοθετήσει σχεδόν ολοκληρωτικά την εξάσκηση (sparring) χωρίς το KIMONO η διαφοροποίηση μεταξύ των δύο στύλ έχει γίνει πολύ δύσκολη, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, που ακόμα και ο πιο έμπειρος, παρακολουθώντας μια προπόνηση BJJ (χωρίς KIMONO) και μια προπόνηση Luta Livre, δεν θα μπορέσει να εντοπίσει διαφορές.

Contact Us.

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LIKE US ON FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

LATEST NEWS

Recent Posts Widget
Από το Blogger.